Thai-Norway
Thai-Norway
InnholdSøndag 10. Desember 2023  [ 1 ]  
Google Maps Street View

Google Maps har oppgradert sine tjenester med bl.a. MapsGL som gjør at du kan se 3D bygninger og landskap i 45-graders 3D. Du kan også rotere for 360-graders visning.

En nyhet er at de også har kjørt gjennom Bangkok og noen andre steder, bl.a. Chiang Mai i Thailand som gjør at en kan "gå" gjennom byen.

Her er oversikt over Grand Palace og fra Pantip Plaza i Bangkok, et kjent shopping senter for data og elektronikk.

10 millioner besøkende til Pattaya

Pattaya City har satt et mål om 10 millioner besøkende i løpet av de neste 3 årene. Dette vil gjøre at Pattaya blir nummer to destinasjon i landet foran Phuket.

Mr. Vittaya Khunpleum, øverste leder for Chonburi Provincial administrasjon sier at med etableringen av de internasjonale femstjerners hotellene: Centara og Hilton og at flere luksuriøse hoteller ventes å åpne med 3000-4000 hotellrom vil støtte den økende strømmen av turister som besøker Chonburi-provinsen.

Pattaya vil markedsføre flere store årlige arrangementer: Nyttårs nedtelling, Song Kran, Loy Krathong festivalen, PTT International Pattaya tennisturnering og Pattaya Music Festival. Pattaya City har utarbeidet budsjett på 40 millioner THB for å annonsere Pattaya og Chonburi på internasjonale messer og utstillinger som World Travel Market i London og ITB i Berlin.

Pattaya er i verdensklasse som reisemål og tilbyr et stort utvalg av attraksjoner fra tropiske strender til fremragende golfbaner og shopping i massevis. "I år forventer vi en vekst på ikke mindre enn 3% sammenlignet med fjoråret med syv millioner turister som besøker Pattaya og Chonburi." sier Mr. Vittaya.

Don Mueang flyplass åpnet igjen
Etter å ha vært stengt flere måneder grunnet flommen ifjor åpnet flyplassen for normal trafikk igjen 5. mars.

Det er brukt nesten 1.6 milliarder Baht for å utbedre skadene. Flere selskaper som har brukt Don Mueang som base for sine flyvninger innenlands flyttet til Suvarnabhumi under flommen. Nok Air vil starte opp igjen sine 82 daglige flyvninger fra Don Mueang den 6. mars.

Nytt barområde i Soi Buakaow

Enda et nytt barområde ferdigstilles i disse dager. Det ligger i Soi Buakaow vis a vis Utid Court føre tirsdag/ fredagsmarkedet.

Planen er at det skal bli ferdig i løpet av april. Området er i 2 etasjer og hele første etasje er allerede opptatt av håpefulle bareiere in spe. I andre etasje er det fortsatt ledige barer, men de blir vel solgt i løpet av måneden.

Det er ingen hvem som helst som står bak byggingen av området. Rattanakorn Assets eier flere hoteller og eiendommer, bl.a. R-Con Hotell.

De hadde også et gunstig start-tilbud som sikkert bidrog til at nesten hele området er opptatt. Seks måneders fri leie og deretter kun 100 Baht pr. dag. Nå er leien på de resterende barene justert opp litt og gradert etter beliggenhet hvor det koster 10 tusen pr. måned for barene mot veien og 4 tusen for barene som ligger bak.

Med nærmere 40 barer kan det bli et attraktivt sted, men problemet blir vel å skaffe nok personale til alle barene. Sitter det kun to tre i hver bar så blir det kjedelig.

Et nytt skilt har kommet opp så litt fremgang på området har det blitt. Området kalles nå Best Friends Bars & Mall. Det er det gamle Blue Lagoon skiltet som er erstattet med det nye.

Blir spennende å se hvordan den kombinasjonen vil virke, barer og shopping. Kanskje ikke så dumt? Man blir jo tørst av å shoppe.

Automatisk sjekking gjennom immigration
Fra april vil Thai passasjerer som kommer til Suvarnabhum flyplass kunne benytte automatisk sjekking gjennom immigration.

Passasjerer vil passere et kontrollpunkt som verifiserer passet. Neste kontrollpunkt vil verifisere identiteten og automatisk sjekke om det er samme person i passet ved hjelp av fingeravtrykk-skanning.

Hele prosessen vil ta under 20 sekunder. Det vil bli utplassert 8 automatiske kontrollpunkter i sone B og C.

Meldingstjeneste for sperring av kort
Hvis kortet blir borte, meld fra umiddelbart til Bankenes meldingstjeneste: 800 30 250 (fra Norge) +47 22 21 40 55 (fra utlandet)
Hotel Norge stengt

Hotel Norge i Soi Yamato var en av de eldste Norske stedene i Pattaya og har vært drevet av Nordmenn i alle år.

Nå er stedet solgt til en franskmann og foreløpig stengt for oppussing. Det skal bli en bar og guesthouse etterhvert.

Opprydding på beachpromenaden

Byen gjør bestandig store anstrengelser med opprydding og rensking av kokospalmer på beachpromenaden. Arbeidskraft er fortsatt relativt rimelig i Thailand så nok mannskap har de bestandig.

Copyright © 1997 - 2023 Thai-Norway. All Rights Reserved.
41381