Thai-Norway
Thai-Norway
InnholdSøndag 10. Desember 2023  [ 2 ]  
Endringer på Thai-Norway

Gamle Thai-Norway Tourist som i hovedsak drev med bungalower, hotellbooking, transport til og fra flyplass og guidede turer har opphørt sin virksomhet.

Thai-Norway.com som ble opprettet i august 1997 er en av de eldste norske web-sider i Thailand. Web-siden har inneholdt informasjon, tips og råd og har også vært viktig for driften av Thai-Norway Tourist med booking av rom og transport.

Historien om Thai-Norway

Harald Tveråen var født på Tynset 22. mai 1938. Harald stod bak prosjekteringen og byggingen av landets rimeligste flyplass på Grimsmoen i Folldal, i tillegg til flere småflyplasser i midt-Norge. Den gang var han flyver med eget flyselskap og flyskole på Røros.

Soi NorwayThai-Norway ble etablert 5. september 1988 av Harald Tveråen med bungalowanlegget som han bygde i Thappraya Rd., Soi 15. Veien blir også kalt Soi Norway.

Harald drev utleie av rom, taxi og guidevirksomhet. Harald var alltid nysgjerrig på livet og reiste derfor mye rundt i hele Thailand det første året og satte seg inn i lover / bestemmelser og thai kultur. Thai-Norway utviklet seg derfor hurtig til å bli det norske info-senteret om Thailand, hvor folk kom og fikk råd og veiledning.

I tillegg til å administrere Thai-Norway Tourist var Harald også med på noe guiding og rundturer selv.

Harald bygde en restaurantpaviljong ved svømmebassenget da han drev bungalowanlegget. Denne ble et populært møtested som info-senter. Da enkelte fikk problemer både med helse og økonomi kom noen av disse til Harald og fikk hjelp. Dette resulterte i at Thai-Norway fikk status som Det uoffisielle norske sosialkontor. Dette arbeidet støttet ambassaden i Bangkok fullt opp om, siden de heller ikke er noe norsk sosialkontor. I denne forbindelse var det at Harald jobbet hardt for at vi fikk norsk sjømannskirke i Pattaya. Den første samlingen ble som kjent holdt i hagen hos Thai-Norway den 23. november i 1996 av Tynset-prosten, Øystein Halling.

Harald var også tidlig ute med web-sider. Allerede i august 1997 ble thai-norway.com etablert med infosider og bestillingsskjema for rom og transport.

Harald utviklet også et begynnerkurs med CD for at nordmenn kan lære thai og thaiene kan lære norsk.

Anlegget ble høsten 2003 solgt til Oscar Jørgensen som etablerte et rehabilitering-senter for trygdede og funksjonshemmede med navnet Baan Sabaijai. I dag så har nye drivere overtatt og driver stedet som et lite hotell/resort under navnet Baan Norway.

Thai-Norway flyttet og drev for en kort stund Thai-Norway Pub & Restaurant på Jomtien før INFO-senteret og reisebyrået flyttet til View Talay 2 hvor Harald drev videre frem til 2011.

Tanee og Tum
Tanee var hovedsjåfør og virket ellers som altmuligmann innen bedriften.
Tum var motoren i Thai-Norway og virket som daglig leder.

Tum brukte å male og et av bildene hun holdt på med lenge var bildet av alt som skjedde i livet hennes.

Jan Storeide og Arnie Skiffle Joe Norse var gjester hos Harald og Tum for mange år siden.
Copyright © 1997 - 2023 Thai-Norway. All Rights Reserved.
41382