Historien om Thai-Norway

Thai-Norway Tourist ble etablert i 1988 av Harald Tveråen. Thai-Norway.com ble opprettet i august 1997 og er dermed en av de eldste norske web-sider i Thailand. Web-siden har inneholdt informasjon, tips og råd og har også vært viktig for driften av Thai-Norway Tourist med booking av rom og transport.

Soi Norway

Harald Tveråen var født på Tynset 22. mai 1938. Harald stod bak prosjekteringen og byggingen av landets rimeligste flyplass på Grimsmoen i Folldal, i tillegg til flere småflyplasser i midt-Norge. Den gang var han flyver med eget flyselskap og flyskole på Røros. 5. september 1988 ble Thai-Norway Tourist etablert av Harald Tveråen med bungalowanlegget som han bygde i Thappraya Road, Soi 15. Veien blir også kalt Soi Norway.

Harald drev utleie av rom, taxi og guidevirksomhet. Harald var alltid nysgjerrig på livet og reiste derfor mye rundt i hele Thailand det første året. Han satte seg også inn i lover, bestemmelser og thai kultur. Thai-Norway utviklet seg derfor hurtig til å bli det norske info-senteret om Thailand, hvor folk kom og fikk råd og veiledning.

I tillegg til å administrere Thai-Norway Tourist var Harald også med på noe guiding og rundturer selv. Harald bygde en restaurantpaviljong ved svømmebassenget da han drev bungalowanlegget. Denne ble et populært møtested som info-senter. Da enkelte fikk problemer både med helse og økonomi kom noen av disse til Harald og fikk hjelp. Dette resulterte i at Thai-Norway fikk status som Det uoffisielle norske sosialkontor. Dette arbeidet støttet ambassaden i Bangkok fullt opp om, siden de heller ikke er noe norsk sosialkontor. I denne forbindelse var det at Harald jobbet hardt for at vi fikk norsk sjømannskirke i Pattaya. Den første samlingen ble holdt i hagen hos Thai-Norway den 23. november i 1996 av Tynset-prosten, Øystein Halling.

Harald var også tidlig ute med web-sider. Allerede i august 1997 ble thai-norway.com etablert med infosider og bestillingsskjema for rom og transport. Harald utviklet også et begynnerkurs med CD for at nordmenn kan lære thai og thaiene kan lære norsk.

Fant sitt paradis i smilets land

Reportasje i Hamar Arbeiderblad 9. januar 1999

Tum og Harald

Tum og Harald

Dyktige partnere og medarbeidere

Tum

Thai-Norway hadde mange dyktige medarbeidere med (Tum) Kanjana Ekawat (63) som partner og daglig leder.

Tanee

Tanee Ekawat (59) er bror til Tum, var hovedsjåfør og virket ellers som altmuligmann innen bedriften.


Thai-Norway-Logo

Flytting og endringer

Thai-Norway Pub & Restaurant

Gamle Thai-Norway Tourist som i hovedsak drev med bungalower, hotellbooking, transport til og fra flyplass og guidede turer opphørte sin virksomhet i 2003. Anlegget ble høsten 2003 solgt til Oscar Jørgensen som etablerte et rehabilitering-senter for trygdede og funksjonshemmede med navnet Baan Sabaijai. I dag så har nye drivere overtatt og driver stedet som et lite hotell/resort under navnet Baan Norway.

Thai-Norway flyttet og åpnet Thai-Norway Pub & Restaurant 4. juli 2003. Restauranten lå inn til hovedveien fra Pattaya til Jomtien på venstre side i Thappraya Road et par hundre meter før man kommer ned til den populære badestranden Jomtien Beach.

Thai-Norway Pub & Restaurant drev en kort stund på Jomtien før INFO-senteret og reisebyrået flyttet til View Talay 2 hvor Harald drev videre frem til 2011. Harald Tveråen døde 12. mars 2012 i Pattaya/Jomtien nær 74 år gammel.

Web-siden driftes og vedlikeholdes fortsatt, nærmest som et hobbyprosjekt og som et minne om en tid som var. Web-siden inneholder historien om Thai-Norway samt en del av innholdet på de «gamle» sidene.

Copyright © 1997 - 2024 Thai-Norway. All Rights Reserved.